13:00

Varbergs GIF FK

Referat: Särö IK - Varbergs GIF FK

Till fjärde seriematchen i Klass 1 siktade vi på revansch från den snöpliga kvartsfinalförlusten mot Särö i Åsacupen förra året. Det skulle bli årets hitills blötaste match...

Planen var i mycket bra skick men var tungsprungen i regnet som bara öste ner. Vi spelade ganska bra första 5 min av matchen och kunde passa runt ganska bra. Särö fick då en hörna där vi inte fick undan bollen utan hemmalaget kunde stöta in den efter lite kalabalik. Vi körde på men det mätktes att vi inte riktigt var på bettet. Vi hade dock en fin chans till kvittering efter en frispelning, men bollen åkte strax utanför Särös mål. Vi kom inte riktigt in i matchen och kom för ofta tvåa på bollen och tvingades därför jaga på tok för mycket. 20 minuter in i första halvlek kunde Särö komma till anfall på sin högerkant och slå ett inlägg som slog in på volley, ganska snyggt får vi medge, till ledning 2-0.

I andra halvlek stod vi upp bättre och tog lite fler steg oftare och vi hade ett par chanser till reducering som vi tyvärr inte kunde utnyttja. Även Särö hade ett par skott men Isak gjorde ett par kalasräddningar. Vi skulle haft en straff när Säröförsvaret drog i tröjan på Milton till dubbel storlek men eftersom han inte föll såg nog inte domaren det.

Matchen slutar 2-0 och vi spelade i alla fall 0-0 i andra halvlek vilket vi tar med oss jämte erfarenheten att alla lag i denna serie kan vinna mot alla och den som vill och ger mest i varje situation kommer vinna matchen.

Tack till Särö för en schysst spelad match och tack alla supportrar som stod i spöregnet och hejade!